به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، عبدالرضا مصري عضو هيئت رئيسه مجلس شوراي اسلامي گفت:در خصوص رعايت اخلاق در مناظرات تلويزيوني توسط کانديداها اظهار داشت: آنچه که مقام معظم رهبري و از همه بالاتر، دين به آن تأکيد دارد، "اخلاق" است، چراکه انقلاب ما برمبناي رفتار و اخلاق اسلامي استوار شده است.
وي ادامه داد: پيامبر اکرم(ص) نيز پيامبر اخلاق بوده است و خداوند در مورد ايشان ميفرمايد "بالاترين خُلق را پيامبر(ص) داشته است". ما که مدعي هستيم از تمام دنيا بيشتر پيرو رسول مکرم اسلام (ص) و اولياي و انبياء الهي هستيم، قاعدتاً بايد به اخلاقيات پايبند باشيم.
عضو هيئت رئيسه مجلس افزود: مخصوصاً کسي که ميخواهد به عنوان رئيس جمهور و نماد سياسي و اجرايي کشور انتخاب شود، بايد خود مروج، الگو و رعايت کننده اخلاق در جامعه باشد و بالاترين اصلي که کانديداها بايد به آن توجه کنند رعايت اخلاق است اما متأسفانه ما مدتي از اخلاقيات در حوزه سياسي دور شديم.
مصري با بيان اينکه در دورهاي، اخلاق اسلامي در حوزه سياسي کمرنگ شد، گفت: بايد اخلاق اسلامي در اين حوزه احيا شود و اگر فردي منطق، مستند و بحثي در اين زمينه دارد که قابل ارائه است، نياز به بياخلاقي يا کوبيدن توي سر ديگران نيست. بايد به طريقي پيش برويم که مناظرات کانديداها بايد جدي، متقن و محکم باشد. رعايت اخلاق در آن کاملاً انجام شود و ابراز توانمنديها صورت گيرد، چراکه مردم از برخي از توانمندي کانديداها با خبر نيستند. لذا به جاي اينکه ديگران را بکوبند و بخواهند روي اجساد آنها بايستند که قدشان را در حوزه سياسي يا اجرايي بلند کنند، بهتر است که توانمنديشان زير پايشان قرار گيرد و از آن طريق قدشان را بلند کنند.
وي با اشاره به اينکه هر کسي که در اين عرصه حضور يافته داراي توانمندي است، اظهار داشت: اگر کانديداها توانمندي خود را مطرح کنند، مردم بهترين منتقد هستند و ميتوانند انتخاب کنند. لذا اگر اين مسائل رعايت شود، مردم در فضاي عقلانيت و نه احساسات يا خداي نخواسته فضاي گرفتاريهاي ذهني رأي ميدهند و از رأي دادن هيچ وقت پشيمان نميشوند، چراکه با تعقل، انديشه و تفکر رأي دادهاند.
عضو هيئت رئيسه مجلس درباره وعدههاي اجرانشدني توسط کانديداهاي رياست جمهوري تأکيد کرد: وعده دادن توسط کانديداها خلاف است، چراکه کشور ما سند چشمانداز دارد و در آن ترسيم شده که تا سال 1404 چه کارهايي را انجام دهيم و در قانون برنامه پنجم توسعه ترسيم شده است که تا 5 سال چه کارهايي انجام دهيم و برنامه 5 سال بعد را نيز قانون معين کرده است و بودجه را مجلس معين ميکند.
مصري ادامه داد: اگر تمام اختيارات يک نفر متعلق به خودش باشد، ميتواند بگويد من فلان کار را انجام ميدهم. ولي به دليل اينکه براي هرگونه هزينهاي نياز به مصوبه مجلس است، لذا نميتوان به مردم قول داد و وعده و وعيد بدترين چيزي است که جامعه را به سمت مطالباتي ميبرد که معلوم نيست، محقق شود و اين ظلم به مردم است.
وي تصريح کرد: کانديداها نبايد به مردم قولي دهند بلکه بايد از توانمنديهاي خود بگويند و مردم ميفهمند که آيا آنها ميتوانند اين کارها را اجرايي کنند بنابراين کانديداها بايد به طور مثال در زمينه اشتغال، کاهش تورم، ثبات مديريت، پايين آوردن نرخ ارز و سياست خارجي برنامه ارائه دهند. نيازي نيست که مانند دورههاي قبل که کانديداها وعده 50 يا 100 هزار تومان به مردم ميدادند، به مردم وعده دهند که فلان کار را ميکنيم چراکه اين توهين به مردم است.
منبع:تسنيم